diumenge, 22 de febrer del 2009

primera impressió de l'assignatura

Teoria de l'educació II. Només amb el nom ja pensava que les classes serien només teoria, teoria i teoria... com teoria de l'educació I, que tot i que he aprovat amb bona nota només hem fet que escriure conceptes i definicions sobre les diferents pedagogies que ens hem anat trobant al llarg de la nostra història...

Un cop començades les classes veig que en un principi anava bastant equivocada ja que les classes no només es basen en escolar al professor, agafar apunts, escriure conceptes, definicions... sinó que també s'han convertit en un debat constant entre alumnes i el professor i això ha fet que en qualsevol moment puguis intervenir, expressar la teva opinió, contrastar-la amb la dels teus companys... de manera que ens permet que poguem veure diferents punts de vista, respectar diferents opinions....

La meva primera impressió sobre aquesta assignatura ha estat bona ja que no només hem tractat conceptes teòrics i hem fet diferents debats sinó que també hem anat parlant sobre diferents temes de l'actualitat que directa o indirectament també ens afecten en la nostra vida acadèmica o més personal.

Si continuem així crec que tots nosaltres treurem un bon profit d'aquesta assignatura i sabrem tenir un punt de vista més crític als mitjans de comunicació i als problemes que passen en l'actualitat! (segons la meva opinió, tot i que encara no he fet cap comentari de cap notícia de la prensa, crec que els mitjans de comunicació només fan que manipular la informació i explicar-nos-la com ells volen que la interpretem...)

crítica a algunes actituds, pensaments...



Hi ha nens que tenint de tot no tenen res.











LA HIPERPROTECCIÓN DE LOS PADRES

Vive la vida, no la leas



Los profesores hacen algunas veces de pastores, otras de padres, otras de psicólogos y de vez en cuando de maestros


EL SECRETO DE LA EDUCACIÓN EN FINLANDIA











L'ESCOLA COM A FORMADORA DE VALORS? O COM A TRANSMISORA DE CONEIXEMENTS?

davant del fracas escolar...


Si vols que alguna cosa canvï, canvia alguna cosa.
Si fas el mateix de sempre, tindràs el mateix de sempre.

Quan he vist aquesta foto he recordat un comentari que hem van fer fa uns dies enrere: "quan vols un canvi no has d'esperar a que vingui sol, sinó que si TU no mous un dit perquè es produeixi ningú ho farà per tú." Aquest comentari em va fer pensar i traslladar-lo al problema tant esmentat per la politica i la societat del gran fenòmen del fracàs escolar i juntament amb aquesta imatge he pogut veure que per molt que en parlem i fem estadístiques i comparacions del rendiment acadèmic amb altres països, crec que no aconseguirem res. Hem de trobar nous mètodes i proposar noves solucions. No hem de caure en la passivitat i hem de veure que si introduïm nous canvis que incitin a una millora de la nostra pedagogia, en un futur veurem uns bons resultats.