diumenge, 22 de febrer del 2009

davant del fracas escolar...


Si vols que alguna cosa canvï, canvia alguna cosa.
Si fas el mateix de sempre, tindràs el mateix de sempre.

Quan he vist aquesta foto he recordat un comentari que hem van fer fa uns dies enrere: "quan vols un canvi no has d'esperar a que vingui sol, sinó que si TU no mous un dit perquè es produeixi ningú ho farà per tú." Aquest comentari em va fer pensar i traslladar-lo al problema tant esmentat per la politica i la societat del gran fenòmen del fracàs escolar i juntament amb aquesta imatge he pogut veure que per molt que en parlem i fem estadístiques i comparacions del rendiment acadèmic amb altres països, crec que no aconseguirem res. Hem de trobar nous mètodes i proposar noves solucions. No hem de caure en la passivitat i hem de veure que si introduïm nous canvis que incitin a una millora de la nostra pedagogia, en un futur veurem uns bons resultats.

5 comentaris:

  1. Sandra!!!

    SOlament vull fer un comentari sobre una de les teves frases: "per molt que en parlem i fem estadístiques i comparacions del rendiment acadèmic amb altres països, crec que no aconseguirem res".
    En l'entrada anterior, al final de l'escrit, has fet referència a la famosa "manipulació mediàtica" dient que "diuen el que volen que pensem", i suposo que estàs d'acord amb mi en que el 99% de la gent cau en aquest error i pensa com els medis volen que fem. Partint d'aquest punt crec que és important que s'hagi fet aquest estudi i que ens hagi deixat pel terra, ja que sembla que actualment l'única forma de que el poble reaccioni és amb coses d'aquestes, i si a sobre "la tele lo dice" millor que millor, així que aprofitem-nos de la ignorància i la falta de opinió pròpia de la gent per explotar estudis com aquests!
    Apa, solament passava per aquí.
    Salut!

    pio pio

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. ¿Què vols dir amb "especular aquest fenómen"? Jo penso que el primer pas és parlar-ne per fer-ho veure a la gent. Lògicament també s'ha d'actuar, però per algo es comença!

    Actualitza ja!

    ResponElimina
  4. Si, es veritat, per alguna cosa es comença, però no es veuen canvis enlloc! Quines són les propostes per millorar l'educació? Quan de temps fa que diuen que volen un canvi? Ja està bé que es moguin per fer saber a la població que anem malament però... no fan res per millorar-ho. Per molt que sapiguem que no anem bé, si no movem un dit, no es millorarà sol! No ho creus així?

    si vols afegir algun comentari ja sas ;-)

    Agur!

    ResponElimina
  5. Aquest comentari va després del primer comentari d'en joel:

    "Tens tota la raó però el que jo volia dir és que el que s'hauria de fer (si volem millorar la situació en la qual ens trobem actualment a España) és deixar d'especular aquest fenómen del fracás escolar i posar-hi una solució ja que només se'n parla i fem comparacions però no es veu cap resultat.

    Res, només volia aclarir el que havia dit anteriorment.

    Ns veiem!**"

    Sandra

    ResponElimina